ALBERT GARCIA i PASCUAL
usuari ordinari i xic treballador
 
ALBERT GARCIA PER ALBERT GARCIA

    Albert Garcia Pascual va nàixer a Castelló, a  poc menys de 3,30 milles de la porta de l'ajuntament d'Almassora. Va ser un dimarts d'abril de 1967, el mateix dia que es televisava als estats units el capítol 15 de la sèrie Els Invasors. Els de la dificultat per a doblegar el dit menut. És important recordar que en aquell any els Beatles van gravar Sgt. Pepper's lonely hearts club band, la pel·lícula El graduat va guanyar l'Óscar a la millor direcció, i va començar a publicar-se el Corto Maltese d'Hugo Prat. Sense oblidar l'obra de García Márquez Cien años de soledad i el primer trasplantament de cor. També van matar el Che. Un any terrorífic.

    Amb aquests antecedents estava clar que no li seria fàcil per tenir els quinze minuts de glòria predits per Warhol a totes les persones. 

    Però ell ho va intentar. Primer a l’escola, després a l’institut, sense cap glòria, encara que tampoc amb pena. Va créixer prou i va decidir anar a València a ampliar coneixements, va estudiar a la Facultat d’Econòmiques. Tampoc va aconseguir els seus minuts i va treballar en una empresa informàtica, entre altres ocupacions ocasionals. Va ser a la ciutat del plan sur on va trobar de morros la literatura. Va començar, en aquell moment, a fer-se una gran biblioteca de butxaca visitant assíduament llibreries de vell i d’ocasió. Partint-se els diners del dinar amb la compra de llibres. Acció que no li va servir per estilitzar la seua figura ja que va trobar el lloc per dinar més infecte i barat de tota la ciutat de València. Però va aconseguir tenir la major part de les obres d’Asimov.

    Asimov es considerat per ell com a lectura obligada i permanent, però reivindica com un veritable hooligan  Douglas Adams, Stanislav Lem i  Philip J. Farmer,  autors d'autentica ciència ficció, no com l'Isaac.

    Passats els anys va engegar el projecte empresarial que ara ocupa les seues hores de son: una empresa de serveis integrals d’informàtica, ram en el que ha destacat per la seua versatilitat. Enmig del seu entusiasme capitalista empresarial es va decidir a escriure, amb la inestimable col·laboració de Rubén J. Montañés, Una Magdalena moguda (Castelló, 1999) novel·la d’ambient local, no localista, amb pinzellades de genere negre i humor, molt d’humor. Amb aquesta producció va obtenir els seus tres primers minuts de glòria. Li faltaven, doncs, dotze.

    Un minut i mig el va guanyar amb l’edició d’un assaig-conte breu a la revista Castelló festa plena, “Un bolero a Castelló” (Castelló, 2000) L'any següent va tornar a reincidir: a la mateixa publicació va explicar Una nit qualsevol, amb la qual va quedar finalista del Premi de Narrativa Breu Josep Pascual i Tirado. Potser cinc minuts més. Se’l veia encara amb ganes de més.

    I ho va tornar a fer. Amb La revolta ignorada va guanyar el premi vila d'Almassora 2001. És una novel·la on conta, amb estudiats flash-backs, la història d’un home, d’un grup de persones, i d’un poble. Una història de llibertat. Amb escenes a les comarques de l’interior, a Castelló i a Almassora. Concretament, la gota que li va fer filar la història completa, el puntet que li faltava, es va acabar de gestar en una alqueria del camí Benafelí una nit d’agost. Curiosament els protagonistes de la novel·la també gaudeixen d’una alqueria al mateix lloc, quines coincidències té la vida.

    La seua relació amb Almassora és antiga. A banda de clients i amics de la localitat, fa ja uns anys que una de les poques persones més importants de la seua vida és filla d'Almassora. La seua neboda va nàixer i viu a Almassora ara ja fa més de tres anys.

    Però la vida continua i res no és per sempre, i encara vol més minuts, i també hores. En poc de temps veurà la llum la seua última producció, una altra novel·la de ciència ficció. 

    Encara que no es creu això d'internet el podeu visitar a l'url http://albert.gri.es.

    No li agrada dir adéu, prefereix citar Adams amb el Missatge Final de Déu a la Seua Creació:
                             DISCULPEU LES MOLÈSTIES

 

ENLLAÇOS CONTACTE
TORNAR MAPA WEB